Logbog
Home 
Drabant 33 
Dronning 
Familien 
Sommertur 2005 
Billeder 
Links 
E - mail 

 

 

Logbog sommeren 2005

 

Nefertete -  logbog af Susanne

 

D. 03.07.05: Efter at have afleveret Charlotte i lufthavnen med kurs mod Barcelona, drog vi ud fra Vedbæk havn med kurs mod Torekov. Høj sol let vind S-SV 3-5 m/sek. Vi debuterede med autopilot og var i tvivl, om autopiloten kunne holde kursen, når vi sejlede med gennaker, stor, stor succes. Indsejlingen til Torekov bød dog et mindre problem, idet vi snusede blidt til grunden inde i havnen, der dog var blød og mudret, så derfor intet problem. Troede vi kunne købe frisk fisk, men fiskehandleren lukkede tidligt den dag. Gode toilet og bade faciliteter. Hyggelig by.

Skøn dag.                                                    Se kort

På den skala 1-10: 8

 

 

D. 04.07.05: Atter en dag med smukt vejr. På baggrund af vejrudsigten, der angav et kommende lavtryk med torden og megen luft, besluttede vi os til at drage mod Glommen, idet ”Havnelodsen” angav, at det var en by med alle faciliteter. Tja! Byen/havnen bør være kendt for, at der ikke sker noget som helst der! Vi badede og havde det dejligt. Troede at vi kunne købe frisk fisk, men fiskehandleren havde lukket den dag. Købte derfor som erstatning1 kg frosne pil selv rejer. Stor succes. Vinden stadig i syd 8-10 m/sek. Vindstyrken er ikke noget problem, men det er ikke så behagelig sejlads, når søen står ind agten for tværs og rent plat. Autopiloten fungerer perfekt! Vi havde et helt toilethus, stor set for os selv. Kedelig by.

God dag                                                   Se kort

På en skala 1-10: 7

 

 

D. 05.07.05: Det ventede lavtryk med tilhørende uvejr blev ikke til ret meget mere. Vinden står stadig i samme hjørne?? 8-10, stedvis op til 13 m/sek Vi var lidt sene til at give børnene søsygetabl. Og vi lod Frederik være i kahytten lidt for længe, men alle mand red stormen af. ”Havnelodsen” og den svenske ”Gästehavne” lod vide at Lerkil var værd at sejle efter. Det er den så ikke! Vrøvl med bakgearet gjorde, at vi fik en noget turbulent ankomst, men dog uden nogen skade. At Lerkil ikke er værd at sejle efter, fik vi bekræftet af Torben Svava, der straks sagde, at det var dog et kedeligt sted at ligge. Taget havnens størrelse var i betragtning er badefaciliteterne ikke noget at råbe hurra for. Byen, kedelig, hvis man overhovedet kan tale om en by. Her var der ikke en gang en fiskehandler!

OK dag                                                     Se kort

På en skala 1-10:6

 

 

D. 06.07.05:

Vi vågner atter op til høj sol! Let vind SØ. Det er stærkt vanedannende! Og nu var vi i skærgården. Der er bare så smukt. Lyset ogklipperne og de mange muligheder. Vi valgte en kort tur til Donsö, men inden da skulle børnenes våddragter, snorkel og gummibåd afprøves. Stor succes

Donsö er virkelig et besøgværd.

Der er stort set ingen biler. Alle, unge og gamle kører rundt på en slags velosolex med lad.

Husene klamrer sig til klipperne i bedste svenskeskærgårdsstil. Der er et udmærket supermarked. Toilet, bad og vask er OK. En charmerende ø, tæt på Göteborg. MEN fiskehandleren havde lukket!!     

Super skøn dag.                                         Se kort

På en skala 1-10: 9

 

 

Donsö til Marstrand

 

D. 07.07.05: Høj sol, let vind og hurtigt 28 grader, det var hvad vi stod op til. Så i stedet for Göteborg, som planlagt, bliver vi enige om, at det med at besøge en storby, det må vente indtil vejret bliver ringe. Vi vælger at gå til Marstrand (sammen med alle de andre!). Turen op var noget af det smukkeste, der er masser at navigere på, og udsigten er helt vidunderlig. Ved det åbne område syd for Marstrand løber vi ind i en seriøs tordenbyge, hvor lavtrykket blev dannet lige over hovedet af os. Med sædvanlig fornemmelse for timing, bjerges sejlene og mindre end 1 minut efter kom vinden med 17-18 m/sek. i pustene med tilhørende haglvejr. Båden og mandskab klarede opgaven perfekt. Eneste problem var gummibåden, der i et pust vendte bunden i vejret. Vi fik den vendt og bjerget. Vi havde bare det rigtige udstyr med! Tilfredse med at have klaret opgaven løb vi så ind i Marstrand,dyngvåde og sultne. Vi fik en præmieplads med glimtvis udsigt til Swedish Matchrace lige uden for havneindløbet. Marstrand er Göteborgs svar på Skagen, men her med stor vægt på sejlbåde. Der er charme, mange mennesker, mange penge og et MEGET synligt vagtværn på Marstrand. Vi var på citadellet, og det ER jo hertankevækkende, at den genistreg Tordenskjold leverede der, får en enkelt indskudt sætning i en større beskrivelse af fæstningsværket. Når vi nu endelig har haft succes på krigssiden. En by, der SKAL ses. Meget charmerende. Der hvor vi lå, var der intet toilet/bad/vand/strøm, men det var der så nede ved færgen.

Dejlig dag med mange oplevelser.                   Se kort

På en skala 1-10: 8

 

D. 08.07.05: Stadig sol, let vind og små 30 grader. I dag bliver Charlotte 18 år! Så det var det var dejligt at snakke med hende og at mærke, at hun havde det godt. Efter morgenbad i havet og overværelse af en enkelt match drog vi videre, og da der ER mange mennesker i Marstrand,så var det lidt af en lettelse at komme af sted. Uden helt at have afgjort hvor vi ville hen, drog vi i retning af Stenungssund, men inden da gjorde vi holdt ud for en lille ø. Vi badede i det mest vidunderlige vand, men der var desværre en del brandmænd, så vi holdt udkig for hinanden. Børnene og jeg roede ind i gummibåden til øen, fandt en lille bugt uden brandmænd! Der var bare helt vidunderligt. Frederik er begyndt at sejle lidt sammen med Søren. Der viser sig, at vi sejler fra en byfest til en anden. I Stenungssund er der fest, så hele oplandet er samlet. Byen er ok, alt her er meget kompakt. Gæstehavnen ligger bogstaveligt på strøget! Vi købte for en formue (der var tilbud i anledning af sommerfesten) Her kunne vi ha’ købt friske rejer, men da det blev min tur, var der udsolgt!! Vi mødte en sød faml. Fra Kragenæs, der havde været mere nord på, og de fortalte så meget spændende, så vi i morgen drager mere nord over til Lysekil, men på sigt gerne i retning af Kosterøerne.

Fin, praktisk by at gæste, dejlige toilet og badefaciliteter. El og strøm lige ved siden af, så hvad kan man ønske sig mere?

Dejlig dag med mange oplevelser.

På en skala 1-10: 9      

 

D.09.07.05: Efter Stenungssund og dens lyksaligheder er det befriende at komme af sted igen. Fred og ro og en helt vidunderlig natur. Stenungssund er i den grad et besøg værd. Vi lod båden drive mens vi badede (- her uden vand- og brandmænd!). Sundet går rundt om øen Orust. At sejle i den indre skærgård er rent farmor vejr. Og en vidunderlig natur. Men at sejle for sejl er svært. Derfor 6 timer med motor. Høj sol (naturlig vis!) Let vind fra alle retninger. Katrine er ikke meget for at bade, hvor hun ikke kan bunde, så hun fik en tur i gummibåden, mens vi sejlede. Det var vist OK! Vi trængte til en rolig havn. Derfor tog vi til Dragmark, en lille havn, der ligger for enden af Strömmen, med en kabelfærge som nabo. Det er et rigtigt dejligt besøg! Gode toiletfaciliteter. Vaskemaskinen var dog væk! Og strøm gik kun med gamle svenske stik, hvilket vi ikke har. Men en skøn naturoplevelse. Ingen forretninger overhovedet – altså heller ikke fiskehandlere.

Køn dag

På en skala 1-10: 9

 

 

D.10.07.05: Efter et morgenbad i havnen (vandet er bare SÅ rent!), så drog vi videre - I højt solskin naturligvis! Kursen var lagt mod Smögen nord for Lysekil og overfor Kungshamn. Et rigtigt turist sted men sjovt at besøge. Der er SÅ mange mennesker, mange store både og man fornemmer mange penge. Også her gik mor og far på ”powershopping” FY! Men se så her – Her var der MANGE fiskeforretninger!! Så dagens ret blev friskkogte muslinger og frisk pillede rejser serveret som seafood salat!! Nu skal vi altså snart ha’ vasket tøj!!!

God dag

På en skala 1-10: 8

 

D.11.07.05: Der er mange måder at få det hele med. En af dem er en morgenløbetur i området. Her kunne man observere, at flere af den sidste nats festoriginaler, var mand for at rydde op efter sig tidligt næste morgen! Det giver trods alt lidt respekt. Høj sol (naturligvis) svag vind (ditto). Kursen var lagt mod Fjällbacka, men inden da havde vi dog et par oplevelser til gode. Først en meget smuk tur gennem Sotekanalen. En smal og smuk kanal, hvor man passerer kabelfærger og en drejebro, man kalder op, når man kommer. Meget smukt, meget spændende og en meget anderledes natur. Nå men vi ville fejre dagen med en lille tur med gummibåden i en lille vig. Vi havde lidt vrøvl med at få ankeret til at bide, hvor efter vi glemte fortøjningen til gummibåden, og den satte sig i skruen!! KLONK!! Det kunne ikke trækkes af, derfor gik Søren i gang med dolken. Det lykkedes ham at få den fri, så alle var glade, om end en smule forskrækkede. Indsejlingen til Fjällbacka er meget smuk, og byen ligger for foden af Vettbjerget74 m. høj med meget lodrette sider. Meget smukt. Var for øvrigt Ingrid Bergmans ynglings feriested, og det kan man da god forstå. Der oppe støder vi sjovt nok på Torben Porning, der fortæller, at det der med tovværk i skruen, det har han også prøvet. Det samme havde vores nabo fra Raa. Ungerne og jeg badede fra en gammel badeanstalt ved havnen. Vi grillede frisk fisk, indkøbt i Smögen – Lækkert.

Smuk sted og på den en god dag

På en skala 1-10: 7(8)

 

D. 12.07.05: Vi har besluttet at vores slutmål skal være Kosterøerne (et naturreservat syd for Strömstad). Vi har fået oplyst, at det er simpelt og primitivt, men et område med sæler. Det kunne være sjovt at se! Med det in mente var vores næste tur en kort tur med kurs mod Grebbestad mindre en 10 mil. Frederik sejlede en del, og vi indlagde en pause i en lille bugt, hvor Frederik og Katrine sejlede rundt i gummibåd med motor. Frederik skulle selv montere alt. Stor succes. Det blæser op som lovet fra vest, hvorfor vi søger ind i bunden af havnen. Vi finder en lidt besværlig plads – så besværlig, at moderen mister fodfæstet og ryger i havnen, ganske kort men lang nok tid til, at den medbragte mobil dør! L…! Byen og bryggen OK, En tur på klipperne, for at Katrine kan få udlevet sit ” klippe gen”. En aftentur på Bryggen og så endnu en klippetur – (hun er helt vild med det!) Sidder nu og skriver mens det blæser op og er overskyet (- tænk, jeg har en trøje på!). PÅ baggrund af vejrudsigten her til aften kommer vi ikke til Kosterøerne i morgen (10-13 NW). Vi tar’ måske en fridag. Frisk fisk – det er så dyrt, at vi fik frikadeller!

Dagen i dag Ok (på trods af en ufrivillig vandgang)

På en skal 1-10: 5

 

D. 13.07.05: Vores første dag som overliggere. Som lovet blæste det kraftigt op fra vest, så ville få den lige i snuden, hvis vi bevægede os ud, og vi lå bare super godt. Så vi sov længe (- det er børnene faktisk rigtig gode til!) Om aftenen var vi på Bryggen og spiste friske rejser ad libitum og hørte levende musik Smadder hyggeligt.

Hyggelig og meget rolig dag

På en skala 1-10: 6

 

D. 14.07.05: Nu skulle vi bare videre! Heldigvis løjede vinden som lovet, så vi havde en let til frisk vind fra SØ. Med kurs mod Nord-Koster – vores slutmål. Frederik tog en Tablet, så alle havde det vel ombord. Sejlmæssigt en herlig tur. Med dybder på250 meter! Koster er et natur reservat, der et besøg værd. Livet er simpelt og naturen barsk på øerne. (- Lidt a lá Læsø hjemme). Vi gik en herlig tur og jeg havde fornøjelsen af en om end endnu bedre morgen løbetur  bl.a. ud til fyret. Hvis man vil ligge for svaj er Vemmet Havn et rigtig godt bud. Vi gik dog ind i Kostersundet og lå på Nord-Koster.Overskyet let regn og noget køligere. Tænk vi havde jakker fremme!. Vi købte friskkogte krabber og fik et mindre kursus i at spise en taskekrabbe.

Man skal dog vide, at stedet er kendt for sine knap så gode bade faciliteter. Badet koster stadig 5 kr., men her nytter det ikke at slukke for vandet, mens man sæber ind for at spare tid. Her kører tiden uanset hvad.. Katrine fangede krabber. Men vi så ingen sæler.

Fin dag

På en skala 1-10 7

 

D. 15.07.05: Moderen VILLE se Strömstad, så derforblev det en kort tur på 5 mil den næste dag. Vinden let til frisk fra NV Overskyet. De sæler, der snød os på Koster, så vi ved indsejlingen til Strömstad fjord - fedt! Vi lagde os på 1. parket ved foden af Skagerrak hotel. Her vælter det rundt med nordmænd, og bådene kan ikke blive store nok! Det er ikke motorbåde - men færger!!!!. Strömstad er en hyggelig, lidt stor by, hvor der sker noget.

Fin dag.

PÅ en skala 1-10. 7

 

D. 16.07.05.: Fra Strömstad havde vi 2 overvejelser Väderøerne - som det spændende, og Hamburgsund - som det sikre. Vejrudsigten gjorde, at vi gik efter det sikre Hamburgsund.Vi besluttede Frederik skulle være skipper!! Det gik fint. Vejret trak sig stille og roligt sammen, så vi fik både masser af regne og vind. Vi kom ind i Hamburgsund på landsiden og lagde til i havnen. Den er nu relativ kedelig, men bedre end den modsatte side. Badeforhold små, men OK. Frederik tog en tur alene i gummibåden i silende regnvejr og tog længere væk, end moderen havde forestillet sig – krise!! Så er det godt, vi har den lille VHF radio – ”bare rolig mor, jeg har alt under kontrol”. Jeg havde lovet pandekager, hvis det regnede – så det fik vi til høj musik – smadder hyggeligt!!

Rigtig god dag (-på trods af regn)

På en skala 1-10: 7  på trods af regn

 

D. 17.07.05:

Vi vågner op til grå vejr, men vejrudsigten lover bod og bedring (let vind med moderat opklaring). kursen sættes mod Hunnebostrand uden de helt store forventninger. Positiv overraskelse. Der er smadder hyggeligt, og vejret klarede helt utroligt op.. Der er et skønt lille skærgårdsbadested, hvor vi alle inkl. undertegnede var i vandet – joh, skærgården er dejlig. Vi købte lækker fisk(og fiskefrikadeller til ungerne) stor succes. Vi fangede krabber og nød livet.

Skøn dag

På en skal 1-10 9 (vi fik jo frisk fisk)

 

D.18.07.05. Morgenbad i skærgården – helt vidunderligt og stærkt vanedannede. Herefter stak af med kurs mod en mindre havn i Strømmen vi havde set på vej op – nemlig Bassholmen. Helt vidunderligt vejr, stadig let vind, sol og lammeskyer. Bassholmen er det tætteste man kommer på Astrid Lindgrens Bulderby. En lille havn (en enkelt mole, stærk strøm) med WC og el. og ingen levnedsmiddel. I havnen er en museum over det liv, der er levet på øen. Det virker alt sammen meget autentisk. Vi fik badet og nydt livet

Fed dag

På en skala 1-10: 9,5

 

D. 19.07.05: Hip hurra, det er Frederiks fødselsdag, det er i dag den dag han bliver 15 år! Dette fejres med et morgen bad direkte fra båden (sejt!) Lidt gråvejr, men ellers OK. Kursen i dag sættes mod Uddevalla, idet vi skal hente Charlotte. R… sygt vejr. Svag til jævn vid og regn – megen regn. Vi skulle så finde Uddevalla. Lad os sigedet straks, fra set at det var SÅ dejligt at se Charlotte igen, så er der INTET at komme efter i Uddevalla!!!. Vi havde lovetFrederik et restaurationsbesøg på dagen, men det var for kedeligt! Havnefaciliteterne er ok, og der er en station. Det er så det.

Dejlig dag (Charlotte kom)

På en skal 1-10: 8

 

D.20.07.05. Vi vågner op til et lidt surt vejr, frisk til hård vind, men vi skulle bare væk, derfor satte vi kursen safe and sound mod HenånOrust. Stort set ren motorsejlads, men uden problemer idet vi sejler indenskærs. Havnen er OK, men lidt upersonlig

God dag

På en skala 1-10: 7

 

D.21.07.05: Vi vågner op til regn og let vind, meeeeen det klarede op, og Charlotte fik de røde kinder, hun var kommet efter. Kursen var sat mod Gullholmen. En by vi havde fået anbefalet, men som vi havde opfattet som en lille rolig havn. Lige inden vi ville i havn, ville vi omkring en bugt, hvor vi ville bade. Vi havde lagt an til det hele, da en motorbåd50 meter foran os går på grund!!! UPS vi går direkte i havn!!! Gullholmen er smuk, men du er ikke alene (- læs, det er meget hektisk at lægge til sammen med alle de andre). De har dog en alle tiders havnefoged, der pakker bådene super effektivt. Vi lå som den inderste af 6 både, og var langt den mindste. Super hyggeligt sted. Vi gik over på den modsatte side af øen for at bade i det klareste vand. Vi lavede søtunge mums! Øen er helt klart et besøg værd.

Super dejlig dag

På en skala 1-10: 9

 

D. 22.07.05.: Sidste tur i denne sommerferie med Nefertete, kursen lagt mod Marstrand. Fed tur med al slags vejr. Fra svag tilhård vind. At finde en plads i Marstrand var lidt af et mareridt, men efter adskillige forsøg lykkedes det at finde en superplads. Her møder vi så Mads (dommer i Vedbæk) og hans familie. Vi skyldte Frederik en tur på restaurant, det gjorde vi så her. Super godt, lækker fisk. Det var så den ferie.

Super dejlig

På en skala 1-10: 8.9

 

  

[Home][Drabant 33][Dronning][Familien][Sommertur 2005][Billeder][Links][E - mail]

Copyright (c) 2005 My Company. All rights reserved.

myid@myhost.com